Werken Gemeenteplein november 2022: aanleg fietsas - timing vervroegd

Gepubliceerd op dinsdag 29 november 2022 11 u.
Sinds 14/11/22 zijn er werken aan de gang op het gemeenteplein. Vanaf 30 november wordt het plein ook afgesloten.

De aannemer is in de week van 28 november klaar geraakt met het vernieuwen van de voetpaden aan de kant van het Gemeenteplein. Nu volgt de aanpak van de voetpaden aan de kant van de woningen én de aanleg van een verkeersdrempel tussen de Eikerwegel en de spoorwegbrug. De aannemer start vroeger met de aanleg van de drempel dan verwacht: op woensdag 30 november. 

Op dat moment zal het Gemeenteplein op die plaats volledig worden afgesloten. Na de aanleg van de drempel moet de fundering eerst volledig uitharden voor er gemotoriseerd verkeer over kan. Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) zullen wel door kunnen over het voetpad, aan de kant van het gemeentehuis. 

Daarna zal er nog een toplaag in asfalt gegoten worden. Het gieten van een toplaag is echter sterk afhankelijk van het weer. De aannemer hoopt hiermee klaar te zijn voor eindejaar. Eens de toplaag in asfalt gegoten wordt, kan de belijning aangebracht worden. Langs de zijde van het gemeentehuis komt er namelijk ook een fietssuggestiestrook. Ook tijdens het gieten van de toplaag zal er geen verkeer mogelijk zijn. Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen te voet door over de voetpaden. 

Omleiding

Vanaf 30 november is er op het Gemeenteplein geen doorgaand gemotoriseerd verkeer mogelijk. Het plein wordt volledig afgesloten tussen de Eikerwegel en de spoorwegbrug. Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen te voet door over het voetpad (langs de kant van het gemeentehuis). 

Wie naar de parking van het station wil, naar de parking van het gemeentehuis of naar de handelszaken op het Gemeenteplein, kan via Klinkerlaan en Eikerwegel. Je kan daarna wegrijden over het Gemeenteplein richting Brusselsesteenweg. In dat traject geldt momenteel éénrichtingsverkeer. Fietsers mogen in de Klinkerlaan en de Eikerwegel wel in beide richtingen door. 

Een volledige omleiding is voorzien via de Vossenstraat - Gontrode Heirweg - Geraardsbergsetseenweg en Brusselsesteenweg. 

Parkeren

Tijdens de hele duur van de werken zal je telkens aan één zijde van het Gemeenteplein kunnen parkeren. De parking van het gemeentehuis en van het station blijven tijdens de hele duur van de werken bereikbaar. 

Hou er rekening mee dat de parking van het gemeentehuis, afhankelijk van de plaats van de werken, op een andere manier bereikbaar zal zijn. We doen ons best om alle verkeer via die parking zo veilig mogelijk te laten verlopen.