Start voorbereidende werken nieuw hoogspanningsstation

Gepubliceerd op dinsdag 6 februari 2024 15.54 u.
Een aannemer is in opdracht van nutsmaatschappij Elia vanmorgen begonnen met de voorbereidende werken voor de bouw van een nieuw hoogspanningsstation in de Oude Heirbaan.

Een onderaannemer is zonder aanvraag van vergunning bij de gemeente Melle aan de werken gestart. Het verkreeg wel een vergunning bij buurgemeente Wetteren. Intussen is alles in het werk gesteld om de nodige vergunning bij de gemeente Melle te verkrijgen. 

Naast de bouw van een nieuw hoogspanningsstation vervangt Elia ook de verouderde transformator op de site langs de Oude Heirbaan door een nieuw exemplaar dat minder geluid maakt. Het hoogspanningsstation en de nieuwe transformator zullen met elkaar verbonden worden via ondergrondse kabels. Zo blijft de bevoorradingszekerheid gegarandeerd tijdens een panne of onderhoud.

De vernieuwing van het hoogspanningsstation Kwatrecht is nodig om de energiebevoorrading in onze regio te verzekeren. Door de stijgende populariteit van elektrische wagens, warmtepompen en de toenemende elektrificatie van bedrijven stijgt de vraag naar elektriciteit en daarom is de modernisering van het elektriciteitsnet in onze gemeente nodig.