Werken Tuinstraat vanaf 1 maart

Gepubliceerd op donderdag 28 februari 2019 10.34 u.
Tijdens de krokusvakantie wordt de Tuinstraat afgesloten voor doorgaand verkeer omwille van werken. De aannemer voorziet in een omleiding. De eerste werken zelf zijn onverwacht vroeger gestart, op 1 maart. Bewoners krijgen die dag een brief in de bus. Zij kunnen wel hun oprit bereiken.

Verschillende betonplaten in de Tuinstraat liggen verzakt en zijn gebroken. Dat brengt hinder met zich mee: trillingen, rondvliegend steenslag, plasvorming en dergelijke meer).

De zwaarst beschadigde betonplaten zullen worden uitgebroken, opnieuw worden gefundeerd en opnieuw worden gegoten. De kosten hiervoor worden geraamd op 5000 euro.

De werken zullen vrij veel ruimte innemen en daarom werd beslist de Tuinstraat gedurende een week volledig af te sluiten. Dat zal de week zijn van 4 maart. Doorgaand verkeer zal dan niet mogelijk zijn, de aannemer voorziet een omleiding.

Daarna hebben de betonplaten nog 21 dagen nodig om uit te harden. Tijdens deze periode zal de Tuinstraat terug worden opengesteld maar over de vernieuwde betonplaten zal nog niet mogen gereden worden. De zones met nieuw gegoten betonvakken zullen afgebakend worden. Het is mogelijk dat parkeerverbod zal worden ingesteld op een aantal parkeervakken.

Bedankt voor uw begrip voor de overlast.