Wijkrenovatieproject in Melle

Gepubliceerd op vrijdag 17 november 2023 8.04 u.
Voor het tweede jaar op rij organiseert de gemeente Melle samen met Wooneco een project om duurzame renovatie van woningen aan te moedigen. Het project zal binnen een wijk met groot renovatiepotentieel zoveel mogelijk bewoners activeren en ontzorgen.

Een woning die onvoldoende is geïsoleerd, verliest immers veel warmte langs het dak, muren en/of ramen. Dit energieverlies kost veel geld. Je woning isoleren, betekent investeren in de toekomst en besparen op je energiefactuur. Bovendien help je actief mee aan een beter klimaat.

Mobiel Energiehuis geeft advies op maat

In samenwerking met Wooneco wordt een mobiel Energiehuis op pad gestuurd waarin bewoners van de wijk terecht kunnen met hun vragen. De mobiel komt vanaf 21 november 2023 gedurende twee weken langs voor de straten: Beekstraat, Berkenlaan, Vossenstraat, Park ter Linden, Lindestraat, Kruisstraat en Wolvenstraat.

Gevelscans

De woningen in die straten kregen een thermografische voorgevelscans om eventuele warmteverliezen zichtbaar te maken. Deze scan is vervolgens beschikbaar in het mobiel Energiehuis waar de bewoner, na afspraak, gratis en vrijblijvend advies ontvangt van de renovatiecoach. Dit kan gaan over concrete renovatiemaatregelen, renovatiepremies en -leningen, afgestemd op de wensen, noden en mogelijkheden van de bewoner.

Meer informatie over dit project is terug te vinden op www.wooneco.be/mobiel-energiehuis

Geniet van het groepsaanbod renovatie!

Ook buiten de wijk, kunnen inwoners beroep doen op advies over energiebesparende maatregelen. Door aan te melden bij het groepsaanbod, kan je een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen voor volgende ingrepen: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsbeglazing, warmtepomp, warmtepompboiler en duurzaam ventilatiesysteem. Check www.veneco.be/groepsaanbod

Het project wordt mogelijk gemaakt door de gemeente in samenwerking met Wooneco, met de steun van het Vlaams Energie en Klimaatagentschap.