Word jij onthaalouder bij OCMW Melle?

Gepubliceerd op maandag 13 december 2021 14.31 u.
Heb je een groot hart voor de allerkleinsten? Wil je hen de eerste stapjes in de wereld helpen zetten? En doe je dat liefst in jouw (t)huis? Dan is onthaalouder zijn vast iets voor jou.

OCMW Melle zoekt enthousiaste onthaalouders om thuis kindjes op te vangen. Als onthaalouder aangesloten bij de dienst Gezinsopvang van OCMW Melle werk je in jouw eigen privéwoning. Als organisator neemt de dienst je heel wat administratie uit handen. De dienst sluit de overeenkomsten met de ouders af en zorgt voor de toewijzing van de kindjes. Jij krijgt van de dienst ondersteuning, begeleiding en vorming. Ook kan je bij de dienst terecht voor advies en met vragen.

Wat doet een onthaalouder?
Je vangt op weekdagen kinderen van 0 tot 3 jaar of naschools tot 12 jaar op in een huiselijke sfeer. Je biedt hen daarbij een warme en veilige omgeving. Je zorgt voor gezonde en gevarieerde voeding, een goede verzorging, speel- en slaapruimte en stimuleert de ontwikkeling via spel en diverse activiteiten.

Hoe word je betaald?
Je valt onder het sociaal statuut voor onthaalouders en hebt een samenwerkingsovereenkomst met de organisator. Afhankelijk van het aantal kinderen dat je opvangt en het aantal werkdagen krijg je elke maand een belastingvrije vergoeding. Je bent sociaal verzekerd en bouwt pensioenrechten op. Ook wanneer je ziek bent, krijg je een uitkering.

Zin om als onthaalouder aan de slag te gaan? Neem dan
alvast een kijkje op www.ikwordonthaalouder.be of vraag meer informatie aan de dienst Gezinsopvang.

INFO EN CONTACT
Dienst Gezinsopvang OCMW Melle
09 210 08 06
www.ocmwmelle.be
els.vanbelleghem@ocmwmelle.be