Zomertentoonstelling 2021

Zomertentoonstelling ‘Schatten op zolder’

Altijd al benieuwd geweest naar welke schatten het Gemeentelijk Museum verbergt op zolder? Deze zomer kom je het te weten! Onze medewerkers stellen hun favoriete vondst aan je voor en laten je kennismaken met de verschillende collecties. Wat is volgens jou het topstuk van het museum? En welk object is het bewaren absoluut niét waard? Breng je stem uit tijdens de tentoonstelling!

Schatten van Mellenaars

Heb je zelf nog schatten op zolder liggen, of ooit een bijzondere vondst gedaan op de rommelmarkt? Heb je je altijd al afgevraagd of dat oude schilderij, servies, … dat je geërfd hebt echt iets waard is? Breng je erfstukken of mooiste rommelmarktvondsten mee naar het museum, en onze expert Eric De Wilde vertelt je er alles over! Misschien zijn je schatten wel waardevoller of zeldzamer dan je zelf had gedacht!

Eric is zelf een verwoed antiekverzamelaar. Van kindsbeen af is hij geïnteresseerd in alles wat mooi en oud is. Door vijftig jaar rommelmarkten en kunst- en antiekbeurzen te bezoeken heeft hij expertise opgebouwd bij het determineren van voorwerpen. De voorbije jaren verschenen er een honderdvijftigtal van zijn persoonlijke schattenjachtverhalen in het tijdschrift “9080” uit Lochristi. Deze verhalen werden begin vorig jaar gebundeld in het boek “Schattenjachtverhalen gebundeld”.

Tweedehandsboekenverkoop

Snuister door de tweedehandsboeken uit de collectie van Erfgoed De Gonde en ga naar huis met enkele mooie aanwinsten voor je verzameling.

Praktisch

Waar? Gemeentelijk museum, Brusselsesteenweg 393-395

Wanneer?

  • Tentoonstelling en boekenverkoop: zaterdag 3 – maandag 5 juli, doorlopend 10-18 uur
  • Schatten van Mellenaars: zaterdag 3 juli en zondag 4 juli, telkens van 14 uur tot 17 uur

Reservaties

Reserveer hier je consultatie bij expert Eric De Wilde
Tip: stuur vooraf een foto van je object(en) naar museum@melle@skynet.be

Reserveer hier je bezoek aan de zomertentoonstelling Schatten Op Zolder

Kostprijs

Het bezoek aan de tentoonstelling is gratis, net zoals het advies van onze expert, maar vooraf reserveren is wel verplicht!

Wat meebrengen?

Vergeet je mondmasker niet!